În compartimentul frigider puteţi depozita produse lactate, ouă, alimente gătite, produse de brutărie şi patiserie, conserve desfăcute şi brânzeturi tari.
Temperatura din compartimentul frigider poate fi reglată între 3 °C şi 8 °C.
Temperatura recomandată din compartimentul frigider este de 4 °C.
Prin depozitarea la temperaturi scăzute puteţi păstra pe termen scurt până la mediu şi alimentele foarte perisabile. Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât mai îndelungată va fi perioada de păstrare a prospeţimii alimentelor.
Ţineţi cont de aceste recomandări atunci când depozitaţi alimente în compartimentul frigider.
- Pentru a menţine pentru un timp mai îndelungat calitatea şi prospeţimea alimentelor, depozitaţi numai alimente proaspete şi intacte.
- În cazul produselor semipreparate şi mărfurilor îmbuteliate acordaţi atenţie datei minime de valabilitate sau datei limită de consum indicate de producător.
- Pentru a menţine aroma, culoarea şi prospeţimea sau pentru a preveni transferul e gusturi şi colorarea pieselor din plastic, ambalaţi corespunzător alimentele sau depozitaţi-le în recipiente închise cu capac.
- Preparatele şi băuturile calde trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi introduse în aparat.
Circulaţia aerului din compartimentul frigider determină crearea mai multor zone reci.
Zona cea mai rece
Cea mai rece zonă este cea de pe placa despărţitoare şi cea din suportul pentru sticle mari de pe uşă.
Zona cea mai caldă
Zona cea mai caldă este zona cea mai de sus de pe uşă.
Recomandări:
Depozitaţi alimentele greu perisabile în zona cea mai caldă, de exemplu, brânzeturile tari şi untul. Caşcavalul îşi păstrează aroma, iar untul poate fi întins pe pâine.
Depozitaţi în compartimentul frigider pentru produse proaspete alimente perisabile, de exemplu, peşte, cârnaţi şi peşte. Compartimentul frigider pentru produse proaspete